2013. december 15., vasárnap

Raggedy Amy

Ő itt az én szüleményem, aki nem más nekem, mint Raggedy Ann lánya, és akinek azt a nevet adtam, hogy Raggedy Amy.

Abban bízom nagyon, hogy nem fogjátok őt túl ijesztőnek találni, persze tudom, hogy eléggé bizarr arcocskája van. :-S Az is lehet, hogy elsőre azt fogjátok hinni, hogy ő egy bohóc, de részleteiben nézve kiderül, hogy nem az, hanem "rongybaba".
Nekem ő az első ooak babám. Egy Draculaurából született, akit nagyon kancsalnak találtam, ezért úgy gondoltam valamivé átalakítom. Az eredeti haját, a fekete tincseket Méhecske kisasszony kapta meg, akit majd valamikor szintén meg fogok mutatni Nektek. :-) Szóval, már jóideje terveztem magamban, hogy valami rongybabaszerűséget kéne csinálni a szörnyek közé, és Draculaura pont kapóra jött ehhez.
A fején egyedül a szemöldökét hagytam meg, minden más úgy lett átalakítva, hogy hasonlítson az anyukájára, Ann-re. Így textilből vágtam ki a száját, orrát és a szemeit, a szempillája és a szája vonala fekete hímzőfonalból lett ráragasztva. Az arcpírja pedig piros körömlakk, jobb híjján, mert az akril nem tapad jól. A haja belül hézagosan van varrva, mert a fonal vastag, és nem fért volna el minden egyes lyukban, illetve, ez a hajmennyiség is jó sok lett, nem volt szükség még dúsabbra, pont emiatt is a hézagok nem nagyok és nem látszódnak.
A ruhája többszöri próbálkozás után sikerült számomra elfogadhatónak, mivel nem vagyok varrónő, és a szabásminták készítéséhez semmit nem értek, így mindig csak próbálkozom. Talán ez meg is látszik, főleg a gallérján, de nekem így is jó. A szoknyarészt szándékosan nem a derekára raktam, hanem mellrész alá, hogy így kislányosabb hatást keltsen, bár végülis teljesen mindegy, mert a fehér kötényke eltakarja.
A harisnyája egy kényes pontom, mert jobban tetszene, ha piros csíkos lenne, mint Ann-é, és tegnap levettem róla, hogy akrillal felfestem a csíkokat, de mondhatnám ronda lett, úgyhogy jelenleg már se fehér harisnyája nincsen, se csíkos. Mindegy, majd kap másik fehéret, ez a legkevesebb. :-) Vagy lehet pöttyöset kéne neki festeni inkább, mert annak nem kell olyan szabályosság, mint a csíkosnak. Na, majd meglátom... :-) Ha tetszik Nektek Amy, akkor megmutatom majd, ha megkapta az új harisnyáját. Különben nem akarok Vele ijesztgetni senkit. Bár, szerintem bájos lett, én szeretem őt. :-)
A két kis rongybabája, anyukájáról és nagybátyjáról készültek, de szerintem ismertetnem sem kell őket. Az egyik Raggedy Ann, a másik Raggedy Andy. Ők testvérek.

És akkor végezetül még két kép, ami megmarad a készítésről:


6 megjegyzés:

 1. Nagyon irigylem a bátorságod, a baba átalakítása miatt.Szerintem nagyon eredeti ötlet, és a végeredmény is profi.
  Elképzelni sem tudom, hogy tudtad levenni a haját, és ilyen szépen beledolgozni a fonalat?
  Most hogy Draculaura (az Én Draculinám) beköltözött hozzánk, én is kacérkodom az átalakításával.
  A szív mintát már lemostam a pofijáról , és a száját is vörösre festettem, plusz kapott egy kis arcpirosítót.
  Ha lennék olyan bátor, mit Te, akkor a hajátültetést én is bevállalnál.
  Bár először is Jósnő beosztást kapott a boszorkányosnak kinéző hajáról, de most hogy kicsinosítottam az arcát, már egész tündérien néz ki.
  Te Lyááány! Csak megfertőztél ezzel a Monster dologgal engem is!
  Mi leszek ezután, Barbietrend Monster módra? :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :-D :-D Örülök, és sajnálom, de a tehetségedet ki kell terjeszteni az MH babákra is!!!!!!! :-) Remélem, küldesz át nekem fotókat a mostani Draculinádról! Nagyon kíváncsi vagyok milyen lett így!! :-) A hajátültetésről itt egy videó, ami pont úgy mutatja be, ahogy csinálni kell:

   http://www.youtube.com/watch?v=pTKWRgKmHiE

   Fonal haj esetében is így. Jó kis meló, napokig is tarthat!! :-)

   Törlés
 2. A gallér pedig pont tökéletes!
  Ehhez a ruhához, én sem készítettem volna szabásmintát, szabói előtanulmányok nélkül is, maximálisan ügyesen készítesz el minden ruhadarabot! Sokadszorra is csak Gratulálni tudok!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, igazán köszönöm szépen, ha Te mondod, akkor különösképp örülök is neki! :-)

   Törlés
 3. Nagyon szép lett, és ezek a kis babák tündériek, el is lopom a kis rongybaba készítés ötletét, ha megengeded:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!! :-) Nyugodtan használd az ötletet, sőt, ha van vagy lesz még kérdésed, amiben tudok segíteni, írd meg!! :-)

   Törlés