2014. november 29., szombat

Gigi Grant haja

Két napja úgy döntöttem leengedem Gigi haját, mert már kínzott nagyon a kíváncsiság, hogy az enyém milyen lenne így. Egyszerűen imádom ezt a csajt, főleg, ezt a 13 kívánság Gigi-t. Szerintem ő a legszebb modell.

Ilyen volt:

És ilyen lett:


18 megjegyzés:

 1. Ha jól látom, mindenütt van bevarrva haj , sajnos van olyan babám , akinek kibontás után derült ki , hogy egy foltban kihagyták, vagy nagyon ritka ...gondolom úgy könnyebb volt elkészíteni a frizurát.
  Nekem még nincs Gigim, de gondolkodom rajta...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, mindenhol van varrva neki haj, olyan, mint a többi MH lánynak. Szerencsére a feje tetején az elválasztó középvonalán vastagabb tincsek vannak, ezért ketté lehet fésülni. Nekem csak az az egy bajom van a hajával, hogy olyan, mintha zsíros lenne, hiába áztattam forró vízbe, fésülgettem, balzsamoztam... Most nem ragacsos a haja a fejükben lévő ragasztó által, hanem selymes, mégis tapadnak a tincsek össze, de úgyis lesz neki sokat frizura csinálva és akkor talán változik a helyzet.
   Gigi-ből már kapható az újabb fajta, a "Rémdiákok" verzió. Jövőre pedig szerintem lesz idehaza is a Freaky Field változat.

   Törlés
 2. Már egy ideje tervezem ezt a kommentet.:)))
  Szóval: bátor vagy! Nekem is megvan ez a Gigi és én még a dobozt sem bontottam ki, nemhogy a haját:D Viszont a posztban leírtakból arra következtetek, hogy abból az (általam 2.számú hajtípusnak nevezett) anyagból van, mint Twyla haja. Neki én is szappanos vízzel mostam meg a haját meg ilyenek, hogy olyan állaga legyen, mint pl. a Picture Day Spectrámnak (szép selymes, vékony szálú de sűrű, és kicsit mintha mindig a statikus elektromosság állapotában leledzene: 1. számú). Aztán később (amikor több babám is lett, hehe) rájöttem, hogy ez két tök különböző anyagú hajtípus, és sosem lesz az egyik olyan állagú, mint a másik... Viszont vigasztaljon, hogy ez a "zsíros" fajta haj - Twylából kiindulva - egészen jól tartja magát egy csomó gyötrés (= frizuravariáció, gumizás stb) után is, a finom selymes haj meg egy idő után törik, mint a fene: egy kis csatnak is, ami pár napig fogott össze pár tincset, eltüntethetetlen nyoma marad tartósan megtört hajszálak formájában, ha kiveszem.

  Egyébként szerintem is gyönyörű, a kedvencem a gödör az állán, haláli, hogy ennyire egyéniesítik az arcokat:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, ami azt illeti, én is nagyon vacilláltam, hogy lebontsam-e a haját, mert úgy gyárilag is különleges a frizurája. Eredetileg úgy terveztem, hogy veszek még egy ugyanilyen Gigi-t, és annak bontom meg a haját, így megmarad a másik frizura is, de aztán nem volt kedvem már újra beruházni rá, mikor annyi új szereplő van megint... :-S
   Én még nem figyeltem meg rendesen a hajtípusukat, de örülök a hírnek és nagy köszi érte, hogy elmondtad, szuper, hogy ez a zsírosabb haj strapabíróbb, valamiért én is ezt gondoltam! :-) Már elsőre feltűnt, hogy egészen különlegesen bánsz a babáiddal, és most is, ahogy írtál a hajukról, kiérződik a gondosságod, és alig várom, hogy újabb és újabb bejegyzéseket, képeket láthassak nálad!!! Totál inspiráló!!!
   Nekem is az tetszik, hogy mind külön egyéniség, a karaktereket a végtelenségig lehetne tervezni. Érdekes módon engem eddig elkerültek a magasabb MH lányok, ezekből még egy sincs nekem, bár szívesen vennék Neferát, és tervben van Clawdia Wolf is, de majd meglátjuk mit hoz a Sors... :-)

   Törlés
 3. Örülök! :) Ahogy nézem mindenkinek megvan a maga egyedi hozzáállása a babáihoz, nekem is borzasztóan érdekes olvasni másokat.
  Nekem összesen 1 db nagyobb babám van, az igazgatónő. Az utóbbi időben a neten keringő képek alapján nagyon megtetszett a Casta Fierce boszorkány baba, ha jól láttam az is magasabb... nem nézted? Látom bejönnek a boszorkányok, amit a kis zöld CAM witchből csináltál, az is igen hangulatos lett. A hajbefűzéseid nagyon bejönnek! Van valami tutorial linked a technikáról?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tutorial linkem nincsen, egész egyszerűen csak csomózom a tincsek végét és befűzöm varrótűvel. A CAM babáknál ceruzával megrajzoltam a hajvonalat körbe, mert azért látatlanul nem mertem volna csak úgy varrogatni. :-)
   Először mindig körbevarrom ezt a megrajzolt vonalat, aztán a fejtetőn a középső elválasztóvonalat csinálom meg, ide dupla tincsek kerülnek, hogy ketté lehessen osztani őket a frizura készítésénél. A kimaradt részeken pedig már körkörös újra a varrás, igazodva a felrajzolt legelső hajvonalhoz.
   Elég időigényes játék, és sokszor nincs is hozzá nagyon kedvem, most is meg kéne csinálni a cam vámpír fiú haját is, de majd nekiállok valamikor. Sajnos, ezeknél a babáknál a fejük tetején van egy keményebb kör terület, amin a paróka csatolásához való lyuk van, és ezt a kemény műanyagot nem lehet varrni, úgyhogy ezen mindig agyalnom kell hogyan takarjam be a hajjal.
   Az igazgatónő egy igazi kincs!!!!!!! Nekem sajnos nincsen, de nagyon tetszik!!! Talán a nagyok közül ő a legjobb karakter.
   Casta boszi valóban ő is a magasabb lányokhoz tartozik, bár őszintén szólva én örültem volna a normál méretnek, és kicsit mérges is voltam, hogy az ember itt küzd a cam boszival, aztán rá egy évre piacra dobják ezt a karaktert... Az sem igazán tetszik, hogy belőle is énekest csináltak, szerintem szimplán maradhatott volna boszi, énekesnek elég Catty Noir is, főképp, mert ő macska. Bár, lehet, hogy volt egy olyan elgondolásuk, hogy így párban vannak: a fekete macska és a boszorkány. :-) Énekelhetnek együtt. Őszintén szólva, a sorozatrészeket nem szoktam nézni, nem tudom azokból kiderült-e már ilyesmi, vagy valami ezzel kapcsolatban. (Toralei-ről is tőled tudtam meg a lényeget!) :-) Az MH mozifilmeket viszont szeretem. A szörnyhibrides is jó volt.
   Casta egyébként nagyon szép, a szemeit imádom, és tényleg szeretem a boszorkányokat, különlegesnek gondolom őket.
   Mindemellett én, ha ott dolgoznék a Mattel-nél, mint karakter tervező, tuti, hogy készítenék egy madárijesztő fiát és egy bohóc külsejű babát is. Hát, kíváncsi vagyok, hogy mit találnak még ki! :-)

   Törlés
 4. Ejha... tényleg nagyon aprólékos munkának hangzik ez a hajbeültetősdi... És műhajat hol veszel? Kínai boltban láttam ilyen 2000 Ft körüli (nyilván maximum farsangi jelmeznek vagy ilyesminek használható) parókákat, vagy valami komolyabb cuccot használsz? A hajtincseket befűzővel vezeted keresztül a tű lyukán? Hogy nyúlsz be a fej belsejébe, amikor arról az oldalról kell áthúzni...? Azon a pici lyukon, ahol a nyak kell, hogy csatlakozzon?

  Bloodgoodot én is nagyon szeretem. A hajához hozzá sem nyúltam:D
  Casta Kirké (ógörög boszorkány az Odüsszeiából) lánya, nem tudom, miért lett énekes. De van egy olyan sajátossága, hogy amikor éneklés közben elront valamit (mert nagyon lámpalázas típus szegény), akkor a környezetében egy vagy több személy átváltozik valami véletlenszerű állattá. Az anyja ugye disznóvá változtatta Odüsszeusz legénységét, bár az merőben szándékos volt, gondolom Castánál így módosult az anyai örökség. Nem egy nagy durranás az egész karakter, ebből a szempontból kb. olyan számomra, mint Jane Boolittle: felejthető töltelékszereplő, viszont borzasztóan tetszetős baba:D

  Catty viszont a webisode-ok szerint átmenetileg felhagyott a szerepléssel és celebesdivel, és beiratkozott a Monster High-ba, éppen azért, hogy a hétköznapi tizenévesek életét élje. Ami persze nem olyan egyszerű neki, de mindenesetre fellépései nincsenek.

  Lehet, hogy csinálnak egy ilyen énekes-párost később, nem tudom, erről nem volt még szó. A fanok leginkább a MH - EAH crossovert követelik.

  A madárijesztő és bohóc ragyogó ötlet, bár Hoodude Voodoo elég madárijesztőszerű - nem is nagyon erőltetik a babát, egyetlen, erősen limitált kiadása volt!
  A fanok olykor sokkal kreatívabb OOAK babákat csinálnak, mint a Matteles ötletek (pl a te rongybabád is meglepő volt számomra, de nagyon jópofa), nem köti őket semmi.
  A hivatásos tervezőknek is szinte mindig van egy rakás sokkal jobb ötlete, mint ami végül meg is valósulhat, de nem az övék a döntés a megjelenésekről. Ez minden kreatív szakmában így van sajnos...

  (Meg hát, nekem is van pár olyan ötletem, ami már ott megbukna, hogy 6 éves kortól van belőve a célközönség:D)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaja, bizony, műhajat a legolcsóbb helyekről vadászom, amikor éppen rátalálok valahol. Masnis Kéti rózsaszín haja a Kreatívkid webáruházból való, ott az oldalukon a keresőbe kell a paróka szót beírni, és máris kidobja a kínálatot, ami tényleg 2000.- körüli. A boszi haját egy csajszitól vettem talán még az Apród-ról, az is olcsó paróka volt. Van egy bohóc parókám is, többféle színű, a Barbie Sztori-n a Lidérckarakterek között van Bohó Bonifác, az ő haja lett belőle. Ezt pedig az Auchan-ben vettem Solymáron pár száz forintért. Ha jól tudom még most is kapható ott.
   A cam babák közül van nekem a rovar kiegészítő lányka, amit én csak darázsnak hívok, mert sárga-fekete. Hozzá is volt mellékelve pici paróka, de mivel én nem szeretem ezeket, így tincsenként átültettem a fejébe a hajat, hogy kb. ugyanolyan legyen, ahogyan a parókáján, mert tetszett ez a frizura neki. Őt még azért nem mutogatom, mert kéne neki egy torzó, és jobb híján Catty testét fogja megkapni. Catty-t egyébként még párszor meg kell vegyem, mert lesz belőle egy kulcsfontosságú ooak-om is.
   Szóval, semmi komolyabbat nem használok hozzájuk, így is minden elképzelésem és gyűjtögetésem egy vagyonba kerül. :-) Viszont tény, hogy ezek a műhajak nem olyan vékonyszálúak, mint a babáké, így merevebbek is. Igyekszem úgy fűzni nekik, hogy a vastagság még arányos legyen rajtuk.
   A tincseket egy-kétféle zsákvarrótűvel húzom át. Mindig figyelem, hogy a lyukak mennyi tágítást bírnak el, ezért jó, ha vannak különböző vastagságú tűk. Ha nincsenek gyári lyukak, mint a cam babáknál, akkor akár lehet az egészet a legnagyobb tűvel, viszont, ha vannak, akkor a sűrűn egymás mellett lévőkbe mindig vékonyabb tűt használok, mert nincs attól rondább, ha egymásba szakadnak a lyukak. Az a jó, ha minél hosszabb a tű. Én a nyaknyíláson keresztül szúrom át a lyukon, csak annyira, hogy ne essen ki, így még a tincset át tudom húzni alul a tű nyílásán. Volt, hogy használtam tűbefűzőt, de volt, hogy ez el is szakadt, így inkább egyenesre vágtam a tincs végét, kevés vízbe mártottam, hogy összeálljanak a szálat, és így fűztem át. De volt olyan is, hogy egy szál gyöngyfűző dróttal húztam át a tincset a tűn, mert a tűbefűző is ezen az elven működik.
   A darázs tincseit nem csomóztam, hogy ne nagyon veszítsen a hosszából, hanem ragasztópisztollyal kis ragacsgömbbel zártam le.

   Hát, igen, tényleg olyan semmi extra Casta története, bár jó volt így olvasni, hogy leírtad. Meg is lepődtem, hogy görög, minden másnak el tudtam volna képzelni... Az meg pont nem látszik a karakterén, hogy lámpalázas típus lenne, legalábbis a babának igen komoly és erőteljes arckifejezése van. Nekem idősebbnek is tűnik, kb. olyan korúnak, mint az igazgatónő.
   Amúgy Spectra a másik olyan baba, ami szerintem jóval idősebbnek néz ki a rajzfilmes változatánál, és ez engem néha zavar. Ezért még nem is tudtam eldönteni, hogy melyik példány tetszik belőle a leginkább.
   Jane Boolittle-nek is elég idétlen a története, nekem nem kielégítő.
   Az EAH babák... Na, velük nem tudok igazán dűlőre jutni. Tetszenek is, meg nem is. Venném is, meg nem is. De úgy néz ki, hogy az Ashlynn-Hunter párosra szükségem is volna, lehet, hogy rájuk beruházok, de még meglátom...
   Te szereted őket?
   Hoodoo-t viszont nem értem, mármint azt a rongybaba kiadást Scarah-val. Hát, hogy néz az ki??? Nekem nem tetszik, simán megcsinálhatták volna úgy, mint a többi babát, éppen ezért már nézegettem, hogy Slo Mo-ból talán lehetne Hoodode-t csinálni. :-)
   Nagyon kíváncsi lennék az ötleteidre a babákkal kapcsolatban!!!

   Törlés
 5. Nagyon szépen köszönöm a részletes leírást (hajbefűzés)! Előbb vagy utóbb muszáj lesz kipróbálnom, ahogy az újrafestést is. Én egyenlőre elvagyok a gyári cam parókákkal, de már most kezd igény lenni néhány esetben ennél egyedibb megoldásra.

  A darázst én is darázsnak hívom, bár olyanom nincs:) Kétféleképpen adtak ki neki sárga színű saját testet. Az egyik az 5 db-os torzócsomag, amit korlátozott ideig lehetett rendelni a Matteltől (nagyon-nagyon szemét húzás volt ez). Create-A-Monster Torsi 5-pack, csak így. Most már csak ebay-en szokott feltűnni, de még egyesével is nagyon drága:

  http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=monster+high+torso+pack&_sop=3&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xmonster+high+yellow+torso&_nkw=monster+high+yellow+torso&_sacat=0

  http://www.ebay.com/sch/i.html?_sop=3&_nkw=monster+high+torso+pack&_frs=1

  Illetve ebben a csodás szettben (sehogy nem jött be hozzánk) Skulltimate Pack:

  http://3.bp.blogspot.com/-jdHgeKCs6wc/Ucvo1ibHL6I/AAAAAAAAAEQ/ppYjuSxpXE8/s1600/Skulltimate3.png

  itt a full darázs megvan, viszont nem azzal a parókával, ami neked tetszett.

  Szóval, sárga teste volna szegényemnek, csak kb lehetetlen felhajtani (illetve kb. csak külföldről és borzasztóan drága).
  Véleményem szerint a fekete talán még jobban is fog állni neki!

  Na most megnézem, működik-e a komment a linkekkel, aztán folytatom a választ:)  VálaszTörlés
 6. Elírtam: Create-A-Monster Torso 5-pack

  úgy látom copy-paste-tel működnek csak a linkek, de sebaj.

  Sok baba tényleg nem azt sugallja megjelenésben, ami a filmek szerinti karaktere. Draculaura elég humoros 1600 éves vámpírnak, közben egy buta, infantilis kiscsaj, akinek a fő különleges képessége, hogy annyira aranyos... és úgy is néz ki a baba is:D Vagy Cleo, akinek mondjuk nem rovom fel, hogy kicsit egyszerű, hiszen a mumifikálásnál kiemelik az ember agyvelejét és külön edényben tárolják, de mit mondjak: azon a babán sem az évezredek bölcsessége tükröződik.
  Cserébe Spectra és Scarah (ő is nagy kedvencem) babában erőteljesen felnőttnek néz ki valóban, holott elvileg mindketten 15-16 évesek. Lehet, hogy a kísértet lét ennyire megterhelő :D
  Egyébként általában szeretem az erőteljesebb, karakteresebb arcokat.

  Én sem mertem még EAH babát venni, de én is az általad említett párossal kacérkodtam gondolatban... Egyszer biztosan ki kell próbálnom. Az arcuk nem igazán tetszik - a fiúké igen! -, a testük viszont nagyon jónak tűnik.

  Hoodude babát jól leírtad:D Slo Mo viszont az abszolút kedvenc fiúbabám, szerintem hatalmas arc, én sajnálnám nyersanyagnak használni. De a te verziódra kíváncsi vagyok.

  Megtisztelő, hogy te is érdeklődsz az én ötleteim iránt, később összeszedem azokat is, ami elmondható, csak most muszáj kicsit elszakadnom az internettől:D

  VálaszTörlés
 7. Nem a korhatáros ötletek közül, de:

  már az első Spectrámról a klasszikus ufonauta ábrázolásokra asszociáltam, sápadt bőr, nagyon vékony alak, hatalmas ovális fej, mandulaszemek. Egy ilyet még szeretnék megcsinálni egyszer, bár nem tudom, hogy vinne rá a lélek, hogy bármelyik arcnak is csonkoljam az orrát :-S Talán az "arcnélküli" (matricázható arcú) babát kellene megvennem hozzá, annak ha jól emlékszem eleve nem nagyon van orra.

  Egy indián szellemet is régóta hiányolok. Akár valami azték v. inka "istenség", akár észak-amerikai, totem jellegű.

  Cseppet sem eredeti, de hiányolom: angyal, ördög.

  Szeretném egyszer megvalósítani: Dűne-sztorik Bene Gesserit boszorkánya. Nem egy bizonyos, csak általánosságban egy erős Bene Gesserit. :) Ahogyan David Lynch ábrázolta őket, nagyon megfogott már kezdetektől.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi a linkeket, láttam már képeken ezeket a torzókat, és biztos voltam benne, hogy idehaza nem lehet majd kapni őket. Szerintem sokan úgy is vették ezeket a test nélküli babákat, hogy észre sem vették, hogy nincs hozzá...
   Ehhez képest én a darazsat is brutál áron vettem boltban, több volt, mint 5000.-. Főleg így, hogy tudtam, nincs torzója, de mivel akkor már nem lehetett máshol kapni a lányt, kénytelen voltam lecsapni rá.
   Tényleg szuper az a 4-es szett, amit mutattál, nem is értem miért nem lehet kapni ezt sem.
   A fekete testtel csak annyi a bajom, hogy szinte nem is látszódik, de nem érdekel, legalább lesz neki valami, ami színben passzol hozzá.

   Draculaura, mint baba, nekem kicsit szomorú, az a vidámság egyik verzión sem látszódik, mint amilyen a karaktere. Neki jobban el tudnék képzelni olyan vigyorós szájat, mint Clawdiáé.
   Cleo-t természetét nem szeretem, bár összeolvadva Toralei-el elképesztő klassz volt! A napokban meg is vettem Cleolei-t.
   Scarah-t én is nagyon kedvelem, igazán különleges, és valóban ő is jóval idősebbnek néz ki a koránál.

   Az EAH lányok arca nekem sem tetszik igazán, szerintem Ashlynn a legszebb, de mégis a többi is olyan érdekesen néz ki, főleg stop motion videókban, hogy egyszerűen ellenállhatatlanok!!! A testek tényleg jók, és a fiúk is jóképűek. :-) Megnéznék előben egy Cedar Wood-ot, de még nem láttam. Remélem, lesz belőle majd később, mert nekem nagyon tetszik a csoki színe, bár attól kicsit idegenkedek, hogy fabarázdás a teste, karja, nyaka és még a homloka is kicsit. De hát ez van, és kész.

   Jópofa ötlet a Spectra ufonauta! :-) Hát, igen, az orra... csonkolásba én sem nagyon bírnék belemenni, ráadásul nem is tudom mennyire lehetne leszedni, vagy lyukas lenne... Az úgy meg megint nem az igazi...
   Lehet, inkább le kéne olvasztani, csak akkor meg valószínűleg a fehér szín menne tönkre...

   Az arcnélküli viszont valóban remek lenne hozzá!!! Van belőle fehér egyáltalán?

   Az indián szellem szuper az istenséggel és totemmel együtt, színes karakterek lehetnének! Tetszik a gondolat.

   Nahát, ez az!!! Angyal, ördög!!! Miért is nincsen még??? De ha már itt tartunk, elmondom, hogy a előző válaszomban említett Catty Noir ooak, egy ördög lány lesz majd. Jó, hogy nem piros a teste, de legalább fekete, és a szemeit és füleit jól lehet majd vörössel kifesteni. Legalábbis ő ilyen verzió lesz nekem. Még farka is van, szóval, ez is stimmel, az meg, hogy macska, így még inkább vérengzőbb, és mivel most menők a hibridek, tökéletes lesz így. Csak sikerüljön jól megfestenem. Nem lesz éppenséggel művészi, csak valami egészen egyszerűt akarok. Szarvakat még fogalmam sincs miből gyártok, de majd kitalálom. Az is lehet, (ha dilemmázok majd a macskaszerűségen, hogy a fülei helyett legyenek szarvak...).
   Mindenesetre egy vörös ördögnek én is örülnék, az nagyon komolyan nézhetne ki!!!
   Az angyalra nincs ötletem, nincs előttem kép milyen is lehetne, viszont most jut eszembe, hogy van egy ooak baba, ami nagyon szerelem nekem, őt én is szívesen megcsinálnám. Alice Csodaországban fehér nyuszija:

   http://www.beyond-wonderland-bjd.com/strona-77.html

   Törlés
 8. Ez eszembe sem jutott, hogy a fekete test nem annyira látszik... hacsak nem világos háttér előtt, de az nyilván nem túl "pokoli". Az ördögmacska nagyon szuper lesz! A Mester és Margarita jut eszembe róla, bár ott kandúr volt. Drukkolok, hogy úgy sikerüljön megformálnod, ahogy szeretnéd. Az egyszerű és a művészi pedig egyáltalán nem zárja ki egymást.

  Egyébként valamivel... nem is tudom, akril spray-vel, nem lehet így egyszerűen befesteni a testrészeket egy homogén színre? Vagy szórópisztollyal, de az baromi drága. De talán a sima akril spray is megteszi.

  Igazad van, a Draculaura baba arca tényleg szomorúnak hat egy kicsit, de legalábbis olyan komoly merengő. De akkor is nagyon kis édes. A magam részéről örülök, hogy nem vigyori. Cleolei szerintem is kihagyhatatlan:) még nincs meg nekem, de jövőre remélhetően elkezdik ezeket is leárazni, és akkor beszerzek egyet:D

  Textúrázott test: eleinte a MH babáknál is idegenkedtem ettől. Aztán megszereztem a gyík és múmia CAM babákat, és pillanatok alatt megszerettem a szelvényezett hasú, pikkelyes hűllőlányt meg a lábujjtól nyakig gézbe csavart testű múmiát és azóta valahogy okék ezek a dolgok, ha a karakter is tetszik. Nincs még, de nagyon szeretnék egy szép Robeccát, neki is kitapintható a "bádogembersége", de már kifejezetten tetszik. Biztosan lesz Cedar nálunk (ha ugyan nincs már most is webshopokban). Előbb-utóbb majdnem minden bejön, még ha néhány dolog csak pár helyen kapható is.

  Van elég halvány árnyalatú arcnélküli fej egy kiegészítőcsomagban, a Vaterán láttam is bontatlanul, de nagyon drágán. Annyira nem néztem utána, mert most nem nagyon költekezhetek. Végülis ennek is van orra, bár sokkal jelzésértékűbb, mint a karakter babáknak.

  http://yogeetoys.com/images/product/M/MX3728_X3730/MX3728_X3730_1.jpg

  Alice nyuszi baba (amit linkeltél), nagyon helyes és szép, de számomra inkább egy kis vámpírnak tűnik, mint nyuszinak. Persze ez a jó ebben, mindenkinek megvannak a maga változatai.

  Már nagyon bealvósan vagyok, úgyhogy nincs energiám a másik helyen másik kommentre is, de ezt már rég akartam mondani: amiket azokból az apró olcsó babákból csináltál, az zseniális. már maga az ötlet is, de a kivitelezés is. az icipici kaszás tényleg üt mint az ipari áram, de a bohócok is imádnivalóak. Nézegettem a másik blogot is. Jó, hogy ilyen sokmindennel foglalkozol!

  Én inkább egyszerre csak egy-kétféle dolognál ragadok le, de annál legalább igen mélyen.
  Bár gondolom ez már kiderült:D  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi a biztatást és a dicséretet, aranyos vagy! :-) Az olcsó babák pont ezért jók, hogy ne sajnálja az ember, ha átalakítja őket. Ez még élvezetes is volt! :-)

   A testek festése már nekem is megfordult a fejemben, de még távol tart tőle sok minden, hogy ki is próbáljam. Ahogy mondod, kéne hozzá akril spray, vagy bármi más, amivel le lehetne fújni, és nem is tudom, hogy mennyire tapadna meg a festék rajta... Ez mindig olyan rizikós... :-SSS Pedig szívesen festegetnék így, ha volna egy tuti módszer rá. :-)

   Fúh, nekem nagyon tetszik a gyíklány, reméltem, hogy itthon is lesz a boltokban, eddig még nem volt, gondolom, nem is lesz. Ugye őt is látni lehet majd nálad sokszor? :-)
   Én neki egyértelműen zöld hajat fűznék.
   Nekem van egy Robeccám, az alapkiadás, és jelenleg várakozom, hátha lesz majd a Ghouls Alive Robecca is, mivel a Mattel katalógusban már benne van, de úgy tűnik még egyik áruház sem rendelt belőle, bizonyára nehéz a beszerzése... Tetszik, hogy kinyitható a mellkasa és látszódik a szíve. :-) A "szervei". :-)

   Elképesztően néz ki ez az arcnélküli szett!!! Így dobozostul még nem is láttam, csak magát a fejet üresen vagy matricásan.
   Erről jut eszembe... Neked tetszenek az Inner Monster babák? Azt hiszem belőlük is tudnék mit kirakni!!! :-)

   Alice nyuszi valóban kissé véres, én sem egészen ilyenre festettem volna, de tényleg úgy van, ahogy mondod, hogy úgy a jó, hogy mindenkinek megvannak a maga változatai.

   Hát, tudod, én sokszor csodálom azt, ha valaki képes egy-két dologba szépen, rendesen elmélyülni, nem úgy, mint én, hogy a fantáziám sosem hagy nyugtot, és folyton az új és újabb ötletek érdekelnek a leginkább. Így olyan, mintha soha semmit nem tudnék befejezni, mert csak rohanok előre. Sok minden felhalmozódva van nálam. De sebaj, majd alakulok valahogyan. :-)

   Törlés
 9. Az akrillnak tapadnia kell elvileg, a modellfestékek jelentős része is az... A fújás csak azért lényeges, mert az ecsettel kenegetéssel szemben egyenletes felületet lehet kialakítani (elvileg!:D) Én is szeretnék kipróbálni ilyesmiket, mindenesetre ha előbb jutok el odáig, mint te, akkor mindenképpen beszámolok az eredményről.

  Épp munkában vagyok egy olyan poszttal, amiben a gyíklány is szerepel:) Remélem, még idén tudom publikálni! Addig nem is árulok el többet róla;) (Az ünnepek körül valószínűleg nagyon keveset tudok gépnél/netnél lenni.)

  Ghoul's Alive Robecca attól félek, kifutó inkább, csak nagyon kevés helyen volt... Az extremedigital.hu-n biztos, hogy láttam korábban rendelhetőként, de már nincs sajnos.

  Inner monster: ne is mondd. Nekem is borzasztóan némelyik, ezekkel az áttetsző torzókkal és egyéb furcsaságokkal.
  Meg a Monster Maker... ez meg talán pont a nemes egyszerűséggel ragad meg:D

  http://www.toysrus.com/graphics/product_images/pTRU1-18212601enh-z6.jpg

  De amit félve várok, hogy hogy harácsolok össze annyi kreditet... tavaszra jön a Haunted nagyfilm Spectra főszereplésével, amit borzasztóan várok, és a Haunted babák...
  Á nem is kutatok linket. Keress rájuk alkalomadtán. Az eddigi talán legfantáziadúsabb széria, ami a karakter babákat illeti. Haunted Spectra, Twyla, Porter Geiss, Kiyomi KELL...

  Rettenetes :)

  Ezek szerint te viszont azért szeretnéd megcsinálni a fehér nyulat, mert te is kicsit ilyen fehér nyúl vagy;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fúh, bizony, a Haunted nagyfilmet én is várom, pontosabban még inkább a babákat, ahogyan te is!!! Nagyon, nagyon tetszenek!!!! Az új karakterek főleg, de úgy tűnik, hogy Spectra is még szebb lesz (bár ez mindig élőben derül ki a babákról mennyire azok), és Twyla is abszolút különleges ebben a átszellemült verzióban. Én sem tudom még, hogyan szedem össze hozzájuk a rávalót, de nekem is kellenek!!! :-)
   Most is vannak még jópáran a listámon, Avea lesz elvileg a következő, akit megszerzek, őt imádom, csodálom. Elképesztően különleges. Szeretnék Billy-t nagyon, de jobb, ha nem is sorolom, mert üres a pénztárcám...
   Mostanában nagyon gyorsan dobják piacra az újabb szériákat, alig győzi az ember anyagilag... legalábbis idehaza más az élet, mint külföldön... Ellenben annak örülök, hogy már nagy a kínálat, bár persze még mindig nem az igazi.

   Az a fehér nyúl azért tetszik, mert kissé bizarr. Szeretem, ha valami furcsa, szokatlan. Ráadásul Alice Csodaországban egy igen fura regény,
   de nincs mit csodálkozni egy Vízöntő jegyű írón, talán ezért fogott meg leginkább, mert nekem is ez a csillagjegyem. Szeretjük a nem hétköznapit, amin gondolkodni kell. Bár, végülis abban is van valami, hogy fehér nyúl volnék... :-)

   Törlés
 10. Igen:D Nekem Wydowna a következő jelöltem... Hibridekből senkim nincs, de Billyt kb. azonnal megvettem, ahogy bejött Mo-ra. Ő volt az első fiúbabám, és azt hittem az örök kedvenc, de a Slo Mo baba óta átértékelődött a dobogó:D

  Igazad van az Alice-zal kapcsolatban, ha jobban belegondol az ember. Csak annyira sokszor dolgozták fel és csépelték agyon mindenféle változatokban, hogy megszokottnak számít - de csak addig, amíg tényleg komolyabban át nem gondolja az ember, milyen furcsaságok is vannak benne.
  Nem tudom, ismered-e esetleg Michael Endétől a Momo-t, az is egy nagyon furcsa mese, talán tetszene neked; vagy egy másik könyve, ami viszont már egyáltalán nem gyerekkönyv (sajnos nagyon nehéz felhajtani, de megéri előjegyezni rá antikvárban, nekem a bookline által lett meg): Tükör a tükörben. Elképesztően szürreális, az egyik legzseniálisabb álomlabirintus, amivel csak találkoztam irodalomban.
  Eszembe jutott még egy csomó minden, csak nem szeretnék nagyon offtopic lenni.:)

  VálaszTörlés
 11. Megpróbáltam egy emailt küldeni neked, megkaptad?

  VálaszTörlés