2014. december 3., szerda

Karácsonyfa 2.

Egyelőre még csak fenyőfa, de majd, ha feldíszítem valamikor, akkor tényleg karácsonyfa lesz már belőle.
Gigi-hez passzolván pink színű, és arany díszítése lesz. Az elkészítése talán egy kissé haladóbb szintű, de nem gondolom, hogy ne tudná bárki megcsinálni.
Szeretném majd egyszer fenyőzöld színű papírral is elkészíteni, ha esetleg a hétvégén hozzájutok, akkor megcsinálom, de az már valószínűleg nem ekkora lesz, mint Gigi-é, hanem egy szinttel alacsonyabb, ahogyan ez a fehér is, ami egyébként az eredeti verzió. A rózsaszínre muszáj volt egy emelettel többet raknom, hogy babaarányos legyen.

Ezen a fehér fenyőn az alsó ágak száma is eggyel kevesebb, mint a rózsaszín fán. Ha valaki havas környezetet akarna modellezni (nekem tervben van), akkor a fehér fenyő tökéletes hozzá. Amúgy tudom, hogy van karácsonyfa is fehérben, csak nekem mégis a havas fa jut róla eszembe.
A doboz, amin a fenyő áll, egy tejes doboz alja, ami 4 cm magas. Az ágak vastagabb hurkapálcára vannak ragasztva, és a hurkapálca beleszúrva a kétoldalas kartonnal bevont tejes doboz aljba, meg a biztosan fix tartás érdekében hungarocellbe is, ami a dobozt kibéleli. Az alsó sor ágakat is ragasztottam a dobozhoz.

A pink emeleteire bontva ilyen, fentről lefelé haladva:Elnézést a szemcsés képért, ez a vaku nélküliség átka. Mindenesetre mutatok egy linket is, ahol hasonló fa elkészítését láthatjátok. Sajnos, az a verzió, amiről még én csináltam a fehéret egy-két évvel ezelőtt, már nem található a videómegosztón.
https://www.youtube.com/watch?v=B20C6uWtbak

4 megjegyzés:

 1. amasing way to do a Christmas tree!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép! Bár Nekem őszintén elemeire bontva is nagyon tetszik, sőt, még talán jobban is mint összeszerelve. :)
  Mondjuk így is nagyon sok munka lehetett vele, nem még feldíszíteni.
  A zöld is tutti szuper lesz!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszike! :-) Igen, amikor még nem volt összeállítva a fa, én is elnézegettem az elemeket, hogy olyan szép hópihe formájúak, hogy akár díszíteni is lehetne velük valamit. Mondjuk egy dobozt... Lehet, egyszer meg is csinálom. :-)

   Törlés